2023. március 23., csütörtök

Új ígéretek

 


    Az orgonabokor ágai között két veréb veszekszik hangosan. Mikor hirtelen elrepülnek onnan, tekintetem az ághegyen kipattanni készülő rügyekre esik: új levél, új virág ígéretei ők.

    A kertben már bújnak a gondosan elvetett magokból a növények: a saláta, a retek. A zöldhagyma is a levegőbe emelte már a karjait. Mindezek egy új termés ígéretei.

    A járdán egy nagymama babakocsit tologat sétálva. A kisgyermek kiváncsian tekint ki a nagyvilágba: egy új generáció ígérete ő.

    Az Isten házában megterített asztal vár. Rajta megtört kenyér és poharakba töltött bor. Krisztus bűnökért hozott áldozatának emlékei. Egy új élet ígéretei, az örök életé. Ez az új élet lehet a miénk.

    A megnyitott Könyv lapjain egy új világ ígéreteit találom. Egy nap a világ, mely most körülvesz, tűzben fog véget érni. Akkor egy új ég és új föld vár ránk.

    A csupasz ágakból a tavasz kicsalogatja az életet a rügyekbe. A termékeny föld táplálja az ég felé törő zöld növényeket. Kicsik és nagyok, idősebbek és fiatalabbak együtt nézünk a jövő felé. Krisztus áldozata megfizette az új élet árát mindegyikünknek. Csak az Ő áldozata által léphetünk majd be az új világba, Isten országba.

    Neked már van belépőd oda?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten biztos karjain hordozva

  “… Én viszlek, Én hordozlak... ” (És 46:4)    Hideg, téli nap van. Az úton csak pár piros, elmosódott fényt látok, ködbe ve...