2023. március 2., csütörtök

Új ige-mag kell!

 


“… az evangélium … gyümölcsöt terem (Kol 1:5-6)

    Kerti magokat tartalmazó tasakokat rendezgetek. Keresem melyik mag régi már, mert azokból nem nő már új növény, azokból nem lesz már új termés. Feljegyzem melyik fajtából kell új magot vennem. Szükségem lesz paradicsom magra, uborka magra, kapor magra.

    Minden évben új magot kell vetnem a kert földjébe. Új növényeket kell gondoznom idén is. Új termés reményében új mag kell minden évben.

    Új ige-mag kell a szívembe minden nap. Szükségem van Isten igéjére, a szívembe vetve. Hogy új termés legyen nem elég a régi mag, a tegnap olvasott ige vagy a múlt héten hallott ige. Ma szükségem van új, friss üzenetre, melyből új termés nőhet. Nem elég a tegnapi változás vagy jótett, a múlt heti szolgálat sem. Mindig új termésre van szükség. És ehhez új mag kell.

    Kezembe veszem a Könyvet, kinyitom és engedem, hogy Isten vesse az új magot. Szívem a föld, mit Ő, mint egy kertész, naponta gondoz. Friss és új magot vet bele. Szívembe vetve igéje újra meg újra kihajt, mint a földbe vetett magből a palánta. Ez az ige, ha engedem, növekedni fog bennem. Olvasom Isten élő szavait ma is és engedem, hogy árformáljanak. Engedem, hogy gyümölcsöt teremjenek bennem minden nap.

    Te engeded?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten biztos karjain hordozva

  “… Én viszlek, Én hordozlak... ” (És 46:4)    Hideg, téli nap van. Az úton csak pár piros, elmosódott fényt látok, ködbe ve...