2023. december 21., csütörtök

Isten közel jött

 

“… Immánuélnak nevezik – ami azt jelenti: Velünk az Isten (Mt 1:23)

   Sokak számára Isten egy távoli fogalom csupán, valami Erő, ami létezik – valahol. Mások számára csak egy név, amiről itt-ott hallani. Vannak, akik úgy gondolják, hogy találkozni Vele csak magasztos, kőből épült templomokban lehet. Csak szertartásosan, a kivételeseknek megközelíthető. De Isten, az első karácsony alkalmával – közel jött…

    Egy csendes éjszakába váratlanul robbant be a hír. Nem tűzijáték kíséretében, nem világhírű napilap hasábjain, nem a hírcsatornák legfrissebb híreként. Angyalok mondták el a hírt a mezőn. Névtelen, jelentéktelen pásztorok hallottak először a csodáról.

    Mert Isten Fia nem királyi palotába érkezett. Nem rangosok családjába született. Nem gazdagok, befolyásosok, népszerűek között toppant be. Ő egyszerűen jött, egyszerű emberek közé.

    Így van ez ma is: az találja meg Őt, aki megnyitja a szívét és befogadja Őt. Lehet pásztor vagy bölcs, öreg Simeon vagy özvegy Anna, kicsi gyermek vagy farizeus Nikodémus. Az Ő karja mindenki felé nyitva van, aki keresi Őt. Neki nem a karrier, az elért eredmények vagy a külső a legfontosabb. Jöhetsz Hozzá bárki vagy, bárhol vagy, bárhogy vagy.

    Isten közel jött hozzánk. Eljött, hogy itt legyen ma is és minden “má”-ban újra, hogy tudjuk, hogy érezzük: Immánuel – velünk az Isten!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten biztos karjain hordozva

  “… Én viszlek, Én hordozlak... ” (És 46:4)    Hideg, téli nap van. Az úton csak pár piros, elmosódott fényt látok, ködbe ve...